ВООЗ направить в Ухань розслідувальну групу

 

Всесвітня організація охорони здоров’я направить у китайський Ухань наступного місяця групу міжнародних експертів, щоби розслідувати походження коронавірусу.

Про це в середу, 16 грудня, повідомило “Радіо Свобода”.

Походження вірусу та як він вперше інфікував людину досі невідомо.

Спочатку вважали, що смертельний вірус передався від тварин людям на ринку, де продавалося м’ясо екзотичних тварин в Ухані. Але тепер експерти вважають, що спалах міг просто посилитися на ринку.

Фахівці припускають, що вірус походить від кажанів, але проміжна тварина-господар, яка передала його від летючих мишей людині, залишається невідомою.

Пошук джерела поширення вірусу раніше призвів до виникнення напруги, особливо між Пекіном та адміністрацією президента США Дональда Трампа, який звинуватив Китай у спробі приховати перший спалах коронавірусу.

Щоби вмовити Пекін погодитися на незалежне розслідування, знадобилося багато місяців переговорів.

Очікується, що розслідувальна місія триватиме близько місяця.

Фабіан Леендертц з Інституту Роберта Коха в Німеччині сказав, що ВООЗ не прагне покласти на когось провину за епідемію, а скоріше намагається “зрозуміти, що сталося, а потім подивитися, чи можемо ми на основі цих даних спробувати знизити ризик в майбутньому”.

Нагадаємо, з грудня 2019 року в Китаї почали реєструвати випадки захворювання на пневмонію, спричинену новим коронавірусом (2019-nCoV), який доти не спостерігався у людей. Вважається, що вірус походить від заражених тварин на ринку морепродуктів та м’яса в місті Ухань.

Хвороба може супроводжуватися жаром, кашлем, задухою, втратою нюху й іноді смаку, пневмонією. Принаймні у 80% заражених людей захворювання проходить у легкій формі.

11 березня 2020 року ВООЗ офіційно оголосила глобальну пандемію COVID-19.

Читайте також:
Китай і РФ скористалися пандемією для поширення пропаганди, – генсек НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна