Китай і РФ скористалися пандемією для поширення пропаганди, – генсек НАТО

 

Російська Федерація і Китай використали пандемію COVID-19 для поширення неправдивої інформації, зокрема й про країни НАТО.

Про це генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив у інтерв’ю виданню El Pais, опублікованому в четвер, 16 липня.

“Одна з проблем пандемії полягає в тому, що ми бачили, як держави і недержавні суб’єкти намагаються використати цю ситуацію для поширення пропаганди. Частково для розділення союзників, частково для підриву довіри до наших демократичних інститутів. Ми бачили, як Китай і Росія вказали, що вірус був створений союзними країнами. Кіберпростір і соціальні мережі також використовувалися для поширення неправдивих звинувачень”, – зазначив Столтенберг.

НАТО відповідає на цю пропаганду наданням фактів.

“Організація може багато зробити, але в підсумку найпотужнішою зброєю проти дезінформації є вільна і незалежна преса”, – сказав генсек.

За його словами, крім дезінформації, в НАТО також спостерігають збільшення військової присутності в Лівії, хоча і не пов’язують це з COVID-19.

“Звичайно, в той час як світ був дуже зосереджений на цьому, Росія збільшила свою присутність в Лівії, підтримуючи Халіфу Хафтара (генерала, який бореться проти уряду національної єдності, “Н”), підриваючи зусилля щодо досягнення миру”, – сказав Столтенберг.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно Єнс Столтенберг заявив, що НАТО розцінює фейки проти Альянсу під час пандемії як нову загрозу.

Читайте також:
Латвія заборонила канал Russia Today. І закликала решту ЄС зробити так само

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна