Венедіктова взяла під контроль справу про можливі злочини в Українській асоціації футболу

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вирішила активізувати розслідування справ про корупцію в українському футболі. Зокрема, вона взяла під контроль процес слідчих дій.

Про це Венедіктова повідомила у вівторок, 15 грудня, у фейсбуці.

За її словами, мова йде про справу, в якій фігурують представники законодавчої та виконавчої влади, а також чиновники Федерації футболу України (тепер – Українська асоціація футболу).

“Свого часу справа була дуже гучною, супроводжувалася журналістськими розслідуваннями, але з незрозумілих причин застигла як холодець”, – зазначила Венедіктова.

Вона додала, що приєднається до групи прокурорів вже завтра.

Ще з 2018 року НАБУ розслідує можливе зловживання владою при установці футбольних полів зі штучним покриттям виробництва заводу “ФФУ Продакшн”, а також розкрадання бюджетних коштів.

У червні 2018 року НАБУ встановило, що завод “ФФУ Продакшн” ввозив до України обладнання американської компанії ECO Green Equipment і німецької фірми Polytan GmbH через арабського посередника S.D.T.FZE.

При цьому глава Української асоціації футболу Андрій Павелко особисто відвідував ОАЕ, де зареєстрована фірма-посередник, для зустрічі з її номінальним директором.

За даними ЗМІ, за такою схемою ФФУ вивела через офшор до ОАЕ один мільйон доларів.

У лютому 2020 року САП продовжила на півтора року розслідування справи про “футбольні поля від Павелка”.

Читайте також:
Венедіктова не доплачуватиме за проживання в державній резиденції

Чоловік Венедіктової Колесник отримав ₴750 тисяч за фіктивне звільнення, – Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна