Венедіктова не доплачуватиме за проживання в державній резиденції

 

Генеральна прокурорка Ірина Венедіктова вирішила не доплачувати за проживання у державній резиденції комплексу “Пуща-Водиця” площею майже 700 квадратних метрів.

Про це йдеться у відповіді офісу генпрокурора на запит проєкту “Схеми”, повідомило видання “Радіо Свобода” в четвер, 10 грудня.

Раніше генпрокурорка обіцяла, що внесе доплату, якщо службова перевірка підтвердить занижену вартість оренди. Про це вона заявила після того, як журналісти “Схем” оприлюднили офіційно затверджені розрахунки комплексу “Пуща-Водиця”, за якими оренда будинків першого класу на території коштує втричі дорожче, аніж сплачувала Ірина Венедіктова.

“Жодних додаткових доплат за проживання в державній резиденції Ірина Венедіктова не здійснювала, адже орендна плата була сплачена нею відповідно до розрахунку до договору про надання у користування держрезиденції”, – пояснює пресслужба офісу генпрокурора відмову у доплаті.

Офіс генпрокурора вважає, що “місячна плата за користування держрезиденцією повністю узгоджується з арифметичними розрахунками вартості користування 1 квадратного метру майна, наданого в користування, та періоду, в який Ірина Венедіктова користувалась ним”.

Так само вважають в комплексі відпочинку “Пуща-Водиця” Державного управління справами.

“Венедіктовою сплачувались кошти за проживання у розмірі, передбаченому договорами користування будинком”, – йдеться у відповіді на запит.

На початку жовтня журналісти “Схеми”, спільного проекту “Радіо Свобода” та UA:Першого, виявили, що генпрокурорка Ірина Венедіктова орендує державну резиденцію у Пущі-Водиці за цінами втричі нижчими за офіційну розрахункову вартість оренди інших будинків першого класу на території того ж комплексу.

Читайте також:
Чоловік Венедіктової Колесник отримав ₴750 тисяч за фіктивне звільнення, – Bihus.Info

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна