Україна залучить $170 млн кредиту Світового банку до кінця року

 

Україна до кінця потоного року очікує залучити $170 мільйонів кредиту Світового банку із виділених $300 мільйонів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства фінансів України.

“У понеділок, 14 грудня, між Україною та МБРР підписано Угоду про Друге додаткове фінансування, спрямоване на подолання наслідків пандемії COVID-19, для проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”. Мінфін у співпраці з Мінсоцполітики доклали усіх зусиль для підготовки Угоди в найкоротші строки, завдяки якій Україна зможе залучити кредит в розмірі 300 млн доларів США, 170 із яких – вже до завершення поточного року”, – йдеться в повідомленні.

Міністр фінансів Сергій Марченко заявив, що підтримка Світового банку і оперативне прийняття важливих рішень дає надію на продовження співпраці.

“Підписання Угоди про Друге додаткове фінансування для проєкту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України” є логічним завершенням року, в якому Світовий банк вчергове довів свою дієву підтримку, спрямовану на боротьбу з наслідками поширення COVID-19. Головна мета – це соціальна допомога і соціальні послуги для малозабезпечених сімей, а також допомога постраждалим від негативного економічного впливу пандемії COVID-19″, – сказав Марченко.

Це буде друге додаткове фінансування проекту “Модернізація системи соціальної підтримки населення України”, який реалізується в Україні, загальна сума кредиту за яким складе 750 млн доларів США. Проект спрямований на покращення результатів діяльності системи соціальної допомоги та соціальних послуг в Україні для малозабезпечених сімей.

Нагадаємо, нещодавно МВФ відмовив Україні в терміновій допомозі.

Читайте також:
Світовий банк виділить Україні $100 млн для боротьби з COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна