НАТО розгляне питання ПДЧ для Грузії наступного року

 

Саміт НАТО в 2021 році розгляне питання повернення до “політики відкритих дверей”, зокрема й питання надання Грузії Плану дій щодо членства (ПДЧ).

Про це повідомляє портал “Грузія Онлайн” із посиланням на інтерв’ю спецпредставника генсека НАТО з питань Кавказу і Центральної Азії Джеймса Аппатурая “Першому каналу” Грузії.

“У НАТО дійсно активно ведеться дискусія про “політику відкритих дверей”. Як ми порушуємо це питання, як ми втілюємо його в реальність, як ми допомагаємо нашим партнерам – це те, що додасть нам новий імпульс найближчими місяцями. Я впевнений, що політика відкритих дверей на саміті 2021 року буде одним із питань, що обговорюються під час підготовки комюніке саміту”, – заявив Аппатурай.

На питання, чи обговорюється в НАТО питання про активізацію політики відкритих дверей і передачу Плану дій щодо членства в НАТО Грузії, Аппатурай сказав, що говорити про політику відкритих дверей – непроста заява.

“Я не можу назвати точну дату передачі ПДЧ Грузії. Однак можу підтвердити, що тут, у НАТО, йде дійсно активна дискусія про політику відкритих дверей, і це не проста заява, яку ми робимо раз на три місяці”, – сказав Аппатурай.

Як інформувала “Новинарня“, НАТО серйозно розглядає можливість запросити Грузію до виконання Плану дій щодо членства, водночас щодо України така можливість зараз навіть не дискутується.

Читайте також:
НАТО продовжить нарощувати практичну допомогу Україні та Грузії, – Столтенберг

Міноборони сподівається в 2021 році отримати план дій щодо членства України в НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна