Міноборони сподівається в 2021 році отримати план дій щодо членства України в НАТО

 

Міністерство оборони сподівається, що рішення про надання Україні плану дій щодо членства в НАТО може бути ухвалене на саміті Альянсу в 2021 році.

Про це у вівторок, 1 грудня, заявив міністр оборони Андрій Таран, повідомляє пресслужба оборонного відомства.

“Ми сподіватимемось на вашу всебічну підтримку щодо прийняття такого рішення на наступному саміті НАТО у 2021 році. Це стане практичним кроком та демонстрацією відданості рішенням Бухарестського саміту 2008 року”, – зазначив Андрій Таран, звертаючись до послів та військових аташе країн НАТО і представників офісу НАТО в Україні.

Курс України на членство у НАТО закріплений у Конституції, а прагнення отримати план дій щодо членства – у нещодавно ухваленій Стратегії нацбезпеки.

“Ми віримо, що для НАТО було би правильним рішення про членство в Альянсі України та Грузії. Наші країни мають багато спільного. Це пострадянські республіки, це країни, які зазнали агресії з боку Росії. На наш погляд, потенційне членство в НАТО України та Грузії матиме суттєвий вплив на євроатлантичну безпеку та стабільність, зокрема, у Чорноморському регіоні”, – зазначив міністр.

Таран додав, що українське партнерство з НАТО особливо важливе для протидії агресивній політиці Росії, яка є викликом для міжнародного миру та безпеки.

Як інформувала “Новинарня“, НАТО серйозно розглядає можливість запросити Грузію до виконання Плану дій щодо членства, водночас щодо України така можливість зараз навіть не дискутується.

Читайте також:
Міноборони вперше в історії здійснило закупівлю через Агенцію НАТО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна