Міноборони вперше в історії здійснило закупівлю через Агенцію НАТО

 

Міноборони України здійснило першу закупівлю через Агенцію з підтримки та постачання НАТО.

Про це в понеділок, 30 листопада, повідомила пресслужба Місії України в НАТО.

Напередодні відбулась перша успішна закупівля через Агенцію без участі посередників.

Першою закупівлею для потреб Збройних Сил України стало придбання гусеничної стрічки для бойових машин піхоти БМП-1 та БМП-2.

Як пише Український мілітарний портал, самостійний вихід на міжнародні ринки дозволить значно зекономити кошти на закупівлях та уникнути більшості корупційних ризиків, які присутні коли оборонне відомство вимушено користуватися послугами компаній-посередників.

Видання звертає увагу, що в Україні вже декілька разів повідомляли про успішне освоєння виробництва гусеничних стрічок для бойових машин піхоти – спочатку про освоєння заявили на Харківському державному авіаційному підприємстві, а згодом – на Житомирському бронетанковому та заводі ім. Малишева.

“Причому про освоєння виробництва пресслужба ДК “Укроборонпром” повідомляла двічі – у лютому 2019 року та серпні 2020 року. Проте, як видно, Міністерство оборони звернулось до міжнародних закупівель, які ймовірно виявились дешевшими”, – додали в УМП.

Читайте також:
У 2021 році катери Island залучатимуть до операцій НАТО, – Міноборони

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна