ВМС вдвічі посилили корабельно-катерне угруповання на Азовському морі, – Неїжпапа

 

Військово-морські сили ЗСУ протягом 2020 року вдвічі посилили корабельно-катерне угруповання на Азовському морі.

Про це заявив командувач ВМС контр-адмірал Олексій Неїжпапа під час підведення підсумків діяльності ВМС за 2020 навчальний рік в Одесі.

Так, зі слів Неїжпапи, протягом 2002 року діяльність флоту була спрямована на реалізацію завдань з реформування структури виду та приведення його до стандартів НАТО.

“Наша морська піхота в повному складі під керівництвом командувача морської піхоти успішно виконують завдання в районі проведення ООС. Ми вдвічі посилили корабельно-катерне угруповання на Азовському морі. Завдяки набуттю спроможностей флотилії ВМС, ми відновлюємо ті традиції підготовки, які втратили з 2014 року, серед них збір-похід кораблів катерів та суден національного флоту з відпрацюванням елементів бойової підготовки, що дозволило підвищити злагодженість підрозділів різнорідних сил, проведено декаду живучості, яка істотно підвищила показники навченості особового складу з питань боротьби за живучість”, – цитує командувача ВМС пресслужба командування виду увечері в п’ятницю, 11 грудня.

Також одним з головних здобутків цього року Неїжпапа назвав прийняття на озброєння ракетного комплексу “Нептун”.

“Ми увійшли в світовий клуб країн, які виготовляють власні крилаті ракети… Сподіваюсь, вже у наступному році ми будемо мати перший береговий ракетний дивізіон на базі ракетного комплексу “Нептун”, – зазначив командувач.

Він також нагадав, що незважаючи на пандемію, за участі флоту проведено низку міжнародних навчань з нашими партнерами, в тому числі “Сі Бриз”, яке було відпрацьовано в дистанційному форматі, українсько-румунське навчання “Ріверайн” та українсько-британське навчання “Воріор Вотчер”.

“Що стосується тренувань типу “Пассекс” з кораблями НАТО, вони набули системний і продуманий характер, наразі до їх проведення залучаються кораблі та катери у складі тактичних груп”, – додав командувач.

Читайте також:
ВМС провели навчання на Чорному морі. Управління кораблями відбувалося англійською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна