ВМС провели навчання на Чорному морі. Управління кораблями відбувалося англійською мовою

 

Військово-Морські сили ЗС України провели інструкторсько-методичне заняття та базове навчання з практичним застосуванням сил і засобів за стандартами НАТО.
Управління кораблями здійснювалось англійською мовою.

Маневри відбулися в пункті базування Одеса та в акваторії Чорного моря, повідомляє в п’ятницю, 27 листопада, пресцентр національного флоту.

“Управління корабельними групами під час застосування в морських операційних зонах, маневрування в складі тактичних груп і ордерах, охорона та оборона кораблів, катерів і суден у пунктах базування та в районах розосередження, ці та інші навчально-бойові вправи в морі та на суходолі відпрацьовували українські військові моряки”, – йдеться в повідомленні.

Навчання тривали безпосереднім керівництвом командувача ВМС контр-адмірала Олексія Неїжпапи.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

“Основною метою цих навчань було обговорення з командирами дивізіонів проблемних питань у напрямку застосування і шляхів їх вирішення, формування спільного розуміння у порядку проведення подібних заходів та під час виконання бойових завдань, а також визначення основних напрямків підготовки корабельно-катерного складу ВМС на наступний рік”, – зазначив командувач Військово-Морських Сил Збройних Сил України контр-адмірал Олексій Неїжпапа.

Зазначається, що під час навчання “було продемонстровано новітні способи та методи застосування”, а також ознайомлено з сучасним озброєнням, яке надійшло до флоту за останні роки.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

“Варто відмітити, заняття проходили із використанням стандартів НАТО, а управління кораблями здійснювалось виключно на англійській мові з використанням процедур Північноатлантичного Альянсу”, – наголосили в пресслужбі ВМС.

Фото: пресцентр ВМС ЗСУ

Зі слів командувача ВМС, мету навчань досягнули повністю.

Читайте також:
Водолазне спорядження, барокамери, човни: стало відомо, що Америка передасть для ВМС в 2021-му

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна