На приватизацію виставлять 17 підприємств Укроборонпрому

 

Кабінет Міністрів України анонсував передачу в управління Фонду державного майна 17 підприємств “Укроборонпрому”, які не ведуть економічної діяльності.

Відповідне рішення ухвалили під час засідання уряду в середу, 9 грудня, передає “Укрінформ”.

“Пропонується ухвалити проєкт розпорядження, яким передбачається передача 17 об’єктів власності “Укроборонпрому” до сфери управління Фонду державного майна з метою їх подальшої прозорої приватизації”, – заявив прем’єр-міністр Денис Шмигаль.

За його словами, ФДМУ на прикладі об’єктів “Укрспирту” уже продемонстрував, що успішна, прозора та справедлива приватизація можлива.

“А для нашого оборонного відомства – це можливість зосередитися на розвитку профільних підприємств, які дійсно мають для української армії та економіки важливе значення і працюють для держави”, – наголосив очільник уряду.

Як інформувала “Новинарня“, раніше в “Укроборонпромі” заявляли, що внаслідок трансформації концерну, в його складі мають залишитися 65 підприємств. За рішенням наглядової ради ДК “Укроборонпром”, 17 підприємств, які фактично не ведуть економічної діяльності та давно втратили свій оборонний потенціал, будуть передані до Фонду державного майна України.

Друга хвиля передачі оборонних підприємств на приватизацію відбудеться після ухвалення відповідного рішення наглядової ради “Укроборонпрому”.
Мова йде про підприємства, які задіяні в державному оборонному замовленні, але не в значному обсязі, і вони могли б розвиватися з залученням приватного капіталу.
Планується, що гроші, які за них виручить Фонд держмайна, підуть на розвиток тих 65 підприємств, які залишаються в концерні.

Читайте також:
Наглядову раду Укроборонпрому очолив академік Горбулін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна