В ОПК України залишиться до 65 підприємств із сотні, – Уруський

 

Із понад сотні підприємств, які зараз входять до складу “Укроборонпрому”, в реформованому оборонно-промисловому комплексі України залишиться від 60 до 65.

Про це заявив міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олег Уруський в суботу, 5 грудня, в інтерв’ю “Радіо Свобода”.

“На сьогодні є понад сто підприємств, які входять до складу “Укроборонпрому”. Вони поділяються на три категорії. Перша – це ті, які повністю втратили всякий зв’язок із оборонною промисловістю, не мають жодних серйозних активів. Ця група сформована. І вона йде на передачу до Фонду держмайна з подальшою приватизацією чи ліквідацією”, – зазначив Уруський.

Друга частина, яка має перейти до Фонду держмайна, це “ті, які також вже не мають стосунку до оборонної промисловості, державного оборонного замовлення, але мають серйозні активи (…) це приблизно група з понад 40 підприємств”.

“Залишається кістяк, той, який буде в подальшому складати основу державну оборонної промисловості. Це десь 60–65 підприємств, які будуть розділені на холдингові компанії за напрямками. Всі ці підприємства підлягають корпоратизації, зі збереженням 100% державою”, – розповів міністр.

Нагадаємо, нещодавно новий генеральний директор державного концерну “Укроборонпром” Юрій Гусєв повідомив, що наступного року концерн буде ліквідовано.
Він підтримує концепцію трансформації “Укроборонпрому”в два холдинги – “Оборонні системи України” та “Аерокосмічні системи”.

Читайте також:
$100 млн збитків і держзрада: СБУ розповіла про слідчі дії в Укроборонпромі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна