Через помилку в прогнозі підтопило частину Венеції

 

Велика частина італійського міста Венеція опинилася підтопленою, попри наявність захисної системи шлюзів та дамби.

Про це повідомило у вівторок, 8 грудня, видання Corriere della Sera.

Зазначається, що на ранок вівторка рівень води у Венеції піднявся на 137 см, внаслідок чого значна частина міста опинилася під водою.
Систему мобільних шлюзів Mose, яка одного разу вже успішно врятувала місто від затоплення – вперше після свого запуску, цього разу не запустили через помилку в прогнозі.

Очікувалося, що рівень води підніметься на 120 см, тоді як активація системи запускається у разі 130 см і більше. Але коли стали зрозумілим реальні масштаби припливу, запускати дамбу було вже запізно.

Цього разу повінь у Венеції була менш руйнівна, аніж 187-сантиметровий приплив, що залив Венецію в листопаді минулого року.

Як повідомлялось, від сильних злив та негоди наразі потерпає цілий ряд регіонів Італії – від північних районів (зокрема – гірський курорт Фопполо у Бергамо) до Риму, Лаціо (в регіоні оголошено червоний рівень попередження) та Кампанії.

Читайте також:
Новина про те, що у Венецію через карантин повернулися дельфіни і лебеді, виявилася фейком

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна