Військові медики отримали інноваційні захисні респіратори Paprika

 

Благодійний фонд “Харків з тобою” передав військовим медикам, які працюють з інфекційними хворими, новітні маски-респіратори типу PAPR – Powered air-purifying respirator.

Як передає АрміяInform у вівторок, 8 грудня, засоби захисту розроблені та виготовлені молодими харківськими винахідниками відкритої майстерні “Хаб Гараж”.

Респіратор PAPR – це повнолицьова маска багаторазового використання з примусовою фільтрацією повітря.

Цей тип засобів рекомендований Центром контролю та профілактики захворювань у США (CDC) для використання у протоколах боротьби з COVID-19.

В основу його роботи покладений простий, але дієвий спосіб: блок із вентилятором подає чисте повітря до захисного капюшона через фільтр HEPA, який може фільтрувати мікроскопічні частинки розміром у кілька мікронів.

Внаслідок цього у капюшоні виникає зона підвищеного тиску, з якої повітря виходить назовні, а назад потрапляє тільки через фільтр. Це робить систему одночасно комфортною і безпечною.

Респіратор працює на автономному живленні, потужності якого вистачає на вісім годин безперервної роботи. Свій винахід розробники назвали Paprika.

Фото: АрміяInform

Paprika має низку переваг перед іншими засобами захисту: в ньому вищий рівень захисту, ніж у сучасних респіраторів, він може використовуватись багаторазово, у ньому підтримується комфортна для лікаря температура та вологість повітря, а також він не має обмежень при використанні лікарями, які носять окуляри, вуса або бороду.

Всього військові медики отримали шість захисних комплектів, вартість кожного з них становить понад десять тисяч гривень.

Читайте також:
За добу в ЗСУ виявили майже 150 нових хворих на COVID-19

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна