Голова партії угорців, депутат Закарпатської облради Брензович покинув Україну – імовірно під загрозою підозри

 

Керівник Товариства угорської культури Закарпаття (KMKSZ) та “Партії угорців України” Василь Брензович наразі перебуває за межами України.

Про це в понеділок, 7 грудня, повідомило видання “Закарпаття онлайн” із посиланням на джерела в правоохоронних органах.

“Брензович покинув Закарпаття в напрямку Угорщини за угорським паспортом, щоби, ймовірно, уникнути отримання підозри за “вчинення дій із ознаками державної зради”, – йдеться в повідомленні.

Депутат Василь Брензович 7 грудня був відсутній під час першого пленарного засідання першої сесії Закарпатської обласної ради VIII скликання, хоча очолював список кандидатів до облради від партії “Партія угорців України “КМКС”.

На цій сесії частина депутатів покинули сесійну залу Закарпатської облради на знак протесту проти “переслідування” та відмовилися обирати голову обласної ради.

Раніше голова Закарпатської ОДА Олексій Петров у інтерв’ю “Укрінформу” повідомив, що за результатами обшуків лідеру “Партії угорців України “КМКС” Василю Брензовчу обласна прокуратура готується вручити підозру.

Нагадаємо, нещодавно СБУ провела на Закарпатті обшуки у функціонерів місцевого благодійного фонду “Еган Еде” та лідерів KMKSZ, перевіряючи інформацію про причетність іноземного фонду до діяльності, спрямованої на порушення державного суверенітету.

Будапешт одразу відреагував, заявивши протест МЗС України та викликавши посла України в Угорщині.

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто заявив, що “на жаль, в Україні і надалі основною політикою уряду залишається політика залякування угорської громади та антиугорськість”.

1 грудня на тлі нового витка напруги між Україною та Угорщиною до українського МЗС викликали угорського посла Іштвана Ійдярто.

Читайте також:
Правляча партія Угорщини заявила, що на Закарпатті триває “громадянська війна”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна