За 11 місяців ОСБЄ зафіксувала 132,4 тис. порушень режиму припинення вогню на Донбасі

 

Спеціальна моніторингова місія Організації з безпеки і співпраці в Європі повідомила про те, що ситуація з безпекою уздовж лінії розмежування покращилася впродовж року.

Про це в понеділок, 7 грудня, поінформувало Суспільне з посиланням на дані Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ.

“Це стало особливо помітним після того, як на засіданні Тристоронньої контактної групи (ТКГ) 22 липня було досягнуто домовленостей про додаткові заходи щодо посилення режиму припинення вогню, які вступили в силу 27 липня”, – йдеться в повідомленні.

Так, за інформацією ОБСЄ, в січні-листопаді 2020 року моніторингова місія зафіксувала 132,4 тисяч порушень режиму припинення вогню, з 27 липня по 30 листопада зафіксовано близько 2,8 тисяч із них.

У 2019 місія зафіксувала 278 тисяч таких порушень.

Також місія констатувала зниження рівня порушень режиму припинення вогню на трьох пілотних ділянках розведення в районі Золотого і Станиці Луганської на Луганщині і на ділянці Петрівське-Богданівка Донецької області.

Нагадаємо, нещодавно Російська Федерація заблокувала в ОБСЄ рішення про моніторинг на українсько-російському кордоні.

Читайте також:
Сійярто після обшуків СБУ закликав відправити на Закарпаття місію ОБСЄ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна