У РФ українського ексфутболіста ув’язнили на 12 років “за шпигунство”

 

Московський міський суд призначив 12 років колонії суворого режиму громадянину України Василю Василенку “за шпигунство”.

Про це в понеділок, 7 грудня, передає “Інтерфакс” із посиланням на пресслужбу суду.

Василенка визнали винним у скоєнні злочину, передбаченого статтею 276 КК РФ (шпигунство). Матеріали кримінальної справи щодо нього мають гриф “цілком таємно”. Процес щодо нього проходив у закритому режимі.

Згідно з інформацією ЗМІ, імовірно, що Василенко – це колишній футболіст, який виступав, зокрема, за бердянську “Дружбу” і мелітопольське “Торпедо”.

Точна фабула кримінальної справи щодо Василенка невідома. Але за даними московських судів, його було затримано в жовтні 2019 року, і спочатку йому інкримінувалася ч. 1 ст. 226.1 КК РФ (контрабанда небезпечних речовин та озброєння або культурних цінностей і біоресурсів).

Попереднє розслідування у справі вело московське управління ФСБ, яке досі не коментувало ситуацію.

Як інформувала “Новинарня“, в Росії перебувають понад сто українських політв’язнів. Більш як десять із них засуджені або перебувають під судом за обвинуваченням за “шпигунською” статтею. Часто спершу висувалося легше обвинувачення, але з часом у справі з’являлася стаття 276 КК РФ.

Читайте також:
Суд у РФ виніс вирок українському політв’язню Марченку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна