Правозахисники заявляють про 110 політв’язнів РФ в окупованому Криму

 

Кримська правозахисна група опублікувала повний список політв’язнів, заарештованих російською владою в окупованому Криму.

Як інформує КПГ в понеділок, 16 листопада, в списку є 110 осіб, яких переслідують з політичних або релігійних мотивів.

“Станом на кінець жовтня 2020 року щонайменше 110 осіб позбавлені волі в рамках політично мотивованого або релігійного кримінального переслідування в Криму”, – йдеться в повідомленні в фейсбуці.

У повному списку політв’язнів, опублікованому на сайті Кримської правозахисної групи, переслідувані розділені на 20 груп.

Найбільш численна група представлена ​​”справами” щодо кримських мусульман (так звані “справи Хізб ут-Тахрір“) – їх 11. Найбільш численний кейс у цій групі – друга сімферопольська група “справи кримських мусульман”. У рамках цієї справи переслідується 25 осіб.

Ще одна численна група політв’язнів – “справа “українських диверсантів” – в ній 15 фігурантів.

Семеро людей переслідуються в рамках “справи кримськотатарського батальйону імені Челебіджихана“, шість людей – у “справі Свідків Єгови”. У рамках “справи групи Сенцова” переслідується одна людина – Олексій Чорній.

Крім того, в списку представлені поодинокі кримінальні кейси, а також переслідувані за “участь у Майдані” і “заклики до повернення Криму під контроль України”.

Читайте також:
У Росії за політичними мотивами утримують щонайменше 130 громадян України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна