У Росії за політичними мотивами утримують щонайменше 130 громадян України

 

На сьогодні кількість громадян України, переслідуваних Росією за політичними мотивами, становить щонайменше 130 осіб.

Про це в п’ятницю, 13 листопада, повідомляє “Радіо Свобода” з посиланням на інформацію Секретаріату уповноваженого Верховної Ради України з прав людини.

Зазначається, що 111 із них, у тому числі 76 кримських татар, утримують у місцях позбавлення волі (виправних колоніях та слідчих ізоляторах), а 19 – обмежені в свободі пересування (засуджені умовно, перебувають під домашнім арештом, на примусовому лікуванні, під адміністративним наглядом).

“Кількість громадян України, які незаконно утримуються в Росії і тимчасово окупованому Криму, постійно змінюється, адже окупаційна влада продовжує затримувати і відкривати нові сфабриковані кримінальні справи, а уповноважений, своєю чергою, отримує нові звернення від родичів, адвокатів, правозахисних організацій щодо вжиття заходів для їх звільнення”, – наголосили в офісі омбудсмена.

Як інформувала “Новинарня“, глава української делегації в Тристоронній контактній групі Леонід Кравчук закликав ОРДЛО провести обмін полоненими до новорічних свят.

Читайте також:
У тюрмах Росії відбувають покарання 2 тисячі українців, – Денісова

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна