Суд у РФ виніс вирок українському політв’язню Марченку

 

Українському політв’язню Олександру Марченку, якого звинувачують в переміщенні продукції військового призначення і шпигунстві у російському Краснодарі засудили до десять років позбавлення волі.

Про це в п’ятницю, 27 листопада, в фейсбуці повідомила його дружина Катерина Марченко.

“Моєму чоловіку, Олександру Марченку, винесли вирок 10 років. І ніби ми знали, що виправдальний вирок неможливий, але все одно сподівались на якесь Диво. Знаю тільки одне – він тримається, тому що має неймовірну силу волі”, – написала Катерина.

Вона звернулася з проханням про допомогу до президента Володимира Зеленського, а також поінформувала про вирок офіс українського омбудсмена, МЗС України, місії ОБСЄ й ООН.

Консул України в Ростові-на-Дону Тарас Малишевський повідомив у коментарі до допису, що наступного тижня буде бачити Олександра Марченка в СІЗО та надасть йому всю можливу підтримку.

Українця Олександра Марченка 17 грудня 2018 року затримало так зване “МДБ ДНР”. Після двох місяців перебування в ізоляторі його доставили на кордон України і РФ і передали представникам ФСБ Росії. Ще майже два з половиною місяці його утримували за допомогою адміністративних арештів у депортаційному центрі Краснодарського краю.
Кримінальну справу проти Марченка порушили 30 квітня 2019 року. Після цього його помістили в СІЗО, обвинувативши в приготуванні до придбання і незаконного переміщення з території Росії продукції військового призначення і шпигунстві.

Читайте також:
Список політв’язнів Кремля зріс: хроніка сфабрикованої справи Олександра Марченка

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна