У Кривому Розі міським головою став Костянтин Павлов із “ОПЗЖ”

 

На виборах міського голови Кривого Рогу на Дніпропетровщині перемогу здобув висуванець партії “Опозиційна платформа – За життя” Костянтин Павлов.

Як повідомили в Криворізькій ТВК, за нього проголосувало понад 97,5 тисяч виборців (56,97%), передає “Укрінформ”.

“Увечері в понеділок, 7 грудня, Криворізька міська територіальна виборча комісія прийняла протоколи від ТВК усіх семи районів міста. За результатами виборів міського голови Кривого Рогу перемогу здобув висуванець партії “Опозиційна платформа – За життя” Костянтин Павлов, за якого проголосувало понад 97,5 тисяч виборців (56,97%). За конкурента Павлова, висуванця партії “Слуга народу” Дмитра Шевчика проголосувало близько 70 тисяч виборців (40,49%)”, – зазначив голова Криворізької міської ТВК Валентин Орлов.

Він також повідомив, що 4 339 бюлетенів визнані зіпсованими. Усього в голосуванні взяла участь більш ніж 171 тисяча виборців.

Новообраний міський голова подякував мешканцям Кривого Рогу за підтримку і довіру.

Нагадаємо, 6 грудня в місті Кривий Ріг відбулося повторне голосування на виборах міського голови.

До виборчого бюлетеня було включено Дмитра Шевчика (“Слуга народу”) та Костянтина Павлова (“Опозиційна платформа – За життя”), які 25 жовтня отримали 25,94% та 9,15% голосів відповідно. Чинний міський голова, кандидат Юрій Вілкул (Блок Вілкула “Українська перспектива”) за результатами голосування 25 жовтня отримав найбільшу підтримку виборців (44,96%), але він відмовився від участі в повторному голосуванні.
Власне рішення кандидат пояснив станом здоров’я, одночасно закликавши підтримати висуванця “Опозиційної платформи – За життя” Костянтина Павлова.

Таким чином, виборці Кривого Рогу обирали між кандидатами, які отримали другий і третій результат за результатами голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 року.

Криворізька міська ТВК призначила повторне голосування на виборах міського голови зі значним порушенням строків, встановлених Виборчим кодексом (12 листопада замість 06 листопада). Недотримання строків встановлення результатів було пов’язано з судовими оскарженнями можливих порушень виборчого законодавства з боку довірених осіб кандидата Дмитра Шевчика.
Більшість позовів представники кандидата програли у судах, включаючи апеляційні інстанції, але в одній зі справ суд зобов’язав міську ТВК розглянути скаргу довіреної особи кандидата. Після завершення судових процесів повторне голосування було призначено і кандидати отримали можливість законно агітувати за себе.

Читайте також:
Омбудсмен Кремінь закликав депутатів не порушувати закон і говорити державною мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна