У ЗСУ затвердили доктрину розвитку військового лідерства

 

Начальник Генерального штабу ЗС України генерал-лейтенант Сергій Корнійчук затвердив  доктрину розвитку військового лідерства у Збройних силах України.

Про це в п’ятницю, 4 грудня, повідомляє АрміяInform.

“Лідерство залишається ключовим компонентом забезпечення професійної діяльності як окремих військовослужбовців різних категорій, так і органів військового управління, військових частин, підрозділів під час виконання завдань за призначенням, не зважаючи на різноманіття визначень та методів реалізації”, – йдеться в повідомленні.

Вагому роль лідерство військовослужбовців відіграє, зокрема, у цінностях, традиціях, етиці поведінки, дотриманні військової дисципліни та корпоративної військової культури в арміях держав-членів НАТО.

Доктрина розвитку військового лідерства – це документ, що відображає систему поглядів на процес, роль, місце та завдання військових організаційних структур щодо військового лідерства.

Вона має на меті систематизувати ідеї, переконання, погляди й принципи військового лідерства, визначити та розкрити сутність засадничих лідерських цінностей у ЗС України, надати чіткі характеристики ідентичності лідера в українському війську тощо.

Практична реалізація цієї доктрини дозволить підняти рівень професійної підготовки, розвинути моральні та психологічні можливості особового складу сил оборони, розкрити та реалізувати національно-духовний потенціал бойових традицій українського війська, підтримувати психологічну готовність та ефективно виконувати завдання за призначенням.

Читайте також:
В полку “Азов” розказали та показали, як тренують снайперів. ВІДЕО

Танкісти на Півдні України відпрацювали відбиття атаки противника з вогневої засідки. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна