СБУ перевіряє інформацію про виконання гімну Угорщини під час присяги депутатів на Закарпатті

 

Служба безпеки України перевіряє інформацію про можливі ознаки протиправної діяльності у діях депутатів Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади на Закарпатті.

Про це у вівторок, 1 грудня, інформує пресцентр СБУ.

“21 листопада 2020 року під час складання присяги депутатами Сюртівської сільської об’єднаної територіальної громади, за ініціативи голови, частина обранців виконала національний гімн Угорщини. Отримані Службою матеріали щодо цієї події наразі ретельно перевіряються”, – йдеться у повідомленні.

У відомстві наголосили, що за результатами перевірки будуть вжиті відповідні заходи реагування.

Раніше народні депутати з фракції “Слуга народу” Віталій Безгін та Олександр Корнієнко просили офіс генпрокурора та СБУ внести до Єдиного реєстру досудових розслідувань відомості про ймовірне скоєння новообраними депутатами Сюртівської сільської територіальної громади сукупності кримінальних правопорушень і негайно розпочати відповідне досудове розслідування.

Нагадаємо, нещодавно соціологи оцінили сепаратистські настрої на Закарпатті.

Читайте також:
На Закарпатті СБУ прийшла з обшуком у фонд, який популяризує “Велику Угорщину”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна