Після обшуків СБУ на Закарпатті Угорщина викликала посла для пояснень та звернеться в НАТО

 

Міністр закордонних справ Угорщини Петер Сіярто розкритикував обшуки, які провела Служба безпеки України 30 листопада в одному з благодійних фондів на Закарпатті.

У своєму відеозверненні на фейсбуці Сіярто заявив, що 1 грудня буде зустрічатися із відповідальним з питань НАТО, щоб обговорити питання членства України в Альянсі.

“На жаль, в Україні знову продовжуються незрозумілі політичні гойдалки стосовно угорських партій та угорської меншини. Через неприпустимість таких дій викликали на посла України в Угорщині Любов Непоп задля того, аби висловити своє незадоволення діями керівництва України в Києві”, — цитує слова міністра видання Mukachevo.net.

За даними місцевих журналістів, обшуки відбувалися в Товаристві угорців Закарпаття.

Міністр запевнив, що буде зустрічатися із відповідальним з питань НАТО, аби обговорити питання подальшого блокування членства України, адже “дії української влади перекреслили усі цивілізовані та європейські стосунки між країнами”.

Як інформувала “Новинарня“, 30 листопада Служба безпеки України відзвітувала, що провела на Закарпатті санкціоновані обшуки у функціонерів одного із місцевих благодійних фондів.
Під час обшуків правоохоронці виявили низку друкованих матеріалів, які популяризують так звану “Велику Угорщину” та створення етнічної автономії на Закарпатті.

Читайте також:
Угорщина уточнила умови, за яких скасує вето в НАТО щодо України

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна