Розв’язання конфлікту на Донбасі буде одним із пріоритетів ОБСЄ у 2021 році, – посол Швеції

 

Надзвичайний та повноважний посол Королівства Швеція в Україні Тобіас Тиберг запевнив, що вирішення конфлікту на Сході України буде одним із ключових пріоритетів під час головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році.

Про це він заявив у п’ятницю, 27 листопада, під час зустрічі військової делегації Швеції з міністром оборони України Андрієм Тараном, передає пресслужба Міноборони.

“Тобіас Тиберг наголосив, що вирішення конфлікту на Сході України буде одним із ключових пріоритетів під час головування Швеції в ОБСЄ у 2021 році. Під час зустрічі сторони також обговорили пріоритети оборонного співробітництва, зокрема питання розвитку спроможностей українських ВМС, військово-технічного співробітництва та розмінування, знешкодження та знищення вибухонебезпечних предметів. Своєю чергою шведська сторона наголосила на важливості продовження обміну досвідом, зважаючи на унікальність здобутого військовослужбовцями українських Збройних сил досвіду під час ведення бойових дій на Сході України”, – йдеться у повідомленні.

За словами Андрія Тарана, підтримка з боку Королівства Швеція є вкрай важливою на шляху досягнення миру та примусу Російської Федерації до виконання взятих домовленостей.

“Очільник оборонного відомства привітав рішення про призначення шведського бригадного генерала Пера Бліда військовим радником спеціального представника діючого голови ОБСЄ в Україні та Тристоронній контактній групі Хайді Грау. Він також зауважив, що враховуючи державну політику, спрямовану на мирне врегулювання конфлікту на Сході та повернення тимчасово окупованих територій, українська сторона надаватиме усю необхідну інформацію та сприятиме роботі представників ОБСЄ у Тристоронній контактній групі. Андрій Таран детально поінформував іноземну делегацію про поточну безпекову ситуацію в Україні, зокрема в районі проведення операції Об’єднаних сил”, – повідомили у пресслужбі.

Він зазначив, що незважаючи на домовленості, досягнуті в рамках Тристоронньої контактної групи, Російська Федерація й надалі продовжує порушувати взяті на себе зобов’язання.

Майже щодня на фронті фіксують порушення режиму припинення вогню з боку окупаційних військ Російської Федерації. Про всі ці випадки українська сторона СЦКК негайно інформує представників ОБСЄ.

Сторони також обговорили питання офіційного візиту міністра оборони України до Королівства Швеція.

Читайте також:
Хомчак переговорив з головнокомандувачем шведської армії. Генерал Бюден похвалив ЗСУ за реформи

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна