Хомчак переговорив з головнокомандувачем шведської армії. Генерал Бюден похвалив ЗСУ за реформи

 

Шведські збройні сили поділяться власним досвідом практичної участі в програмі розширених можливостей НАТО.
Також Швеція задоволена результатами реформи в українському війську та прогнозує інтенсивнішу співпрацю зі ЗСУ, зокрема, й по флотському напрямку.

Про це йшлося під час телефонної розмови головнокомандувача Збройних сил України генерал-полковника Руслана Хомчака з Головнокомандувачем Збройних сил Королівства Швеція генералом Мікаелем Бюденом в п’ятницю, 20 листопада.

Зазначається, що сторони обговорили двосторонню співпрацю, боротьбу з COVID-19 та допомогу ВМС ЗСУ з боку шведських партнерів, а також ситуацію в районі проведення Операції об’єднаних сил, де “попри домовленості, мають місце зухвалі, провокативні порушення перемир’я з боку російсько-окупаційних військ”, інформують у ГШ.

“Хомчак зазначив, що для Збройних сил України важливим є практичний досвід участі Королівства Швеція у Програмі розширених можливостей НАТО (EOP), зокрема в контексті найбільш ефективного та раціонального використання програми”, – йдеться в повідомленні пресцентру Генштабу.

Генерал Бюден повідомив, що шведська сторона має “найкращі враження від результатів реформування українських Збройних сил” та вбачає розширення подальшої співпраці у військовій сфері наступного року.

Йдеться, за даними ГШ, про допомогу як у форматі участі в міжнародних програмах, так і в форматі цільової допомоги українським ВМС.

“Королівство Швеція, як один з наших надійних партнерів і вірний друг України, зробило значний внесок у розвиток бойових можливостей ЗСУ”, – каже Хомчак.

Наприкінці розмови генерал-полковник Руслан Хомчак запросив Мікаела Бюдена відвідати Україну та висловив сподівання, що в наступному році українсько-шведське військове співробітництво буде інтенсифіковане.

Читайте також:
Хомчак переговорив з канадцями про реформу сержантського корпусу та майбутнє операції UNIFIER в Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна