В Україні стартував збір коштів на продовження будівництва Музею Голодомору

 

В Україні запустили фандрайзингову кампанію “Зерна правди”, яка має на меті зібрати 60 мільйонів гривень на будівництво другої черги Національного музею Голодомору.

Про це в п’ятницю, 27 листопада, інформує “НВ”.

Згідно із задумом авторів ініціативи, гроші, зібрані на платформі, дозволять створити комплекс світового рівня.

За перший тиждень кампанія зібрала понад 150 тисяч гривень.

Збір коштів триватиме три роки за посиланням. Його супроводжуватимуть акції, заходи, виставки та роуд-шоу в країнах із численною українською діаспорою, щоби підтримати проєкт.

“Мільйони українців, вбитих під час Голодомору, були позбавлені не просто свого життя, у їхніх нащадків забрали право на пам’ять про них. Дотепер, приходячи до Зали пам’яті у Києві, беручи до рук “Національну книгу пам’яті жертв Голодомору 1932-1933 років в Україні” багато хто перевіряє свої родинні прізвища у Мартиролозі. Тому кожен новий документ, кожне нове ім’я, а відтак і кожен чин вшанування — це спроба дати голос нашим жертвам”, – повідомив голова наглядової ради Міжнародного благодійного фонду розвитку Меморіалу жертв Голодомору Іван Васюник.

Як інформувала “Новинарня“, Український інститут національної пам’яті в рамках інформаційної кампанії до 87-х роковин Голодомору підготував нову книгу, в якій зібрані історії свідків цього геноциду, та випустив відеоролик, що закликає віднаходити в сімейних архівах свідчення про ті часи.

Читайте також:
У Полтаві пошкодили пам’ятний знак жертвам Голодомору

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна