В ООС відпрацювали наведення замаскованої понтонно-мостової переправи через Айдар

 

На Луганщині в районі проведення операції Об’єднаних сил відбулися тактико-спеціальні заняття з наведення понтонно-мостової переправи через річку Айдар із застосуванням аерозольного прикриття, тобто маскування.

Про це повідомив начальник відділу підтримки військ Об’єднаного командного пункту Об’єднаних сил полковник Олександр Кормашов у п’ятницю, 27 листопада.

До занять залучали понтонну роту одного з Центрів інженерного забезпечення та зведений загін полку радіаційного, хімічного і біологічного захисту (РХБЗ), що входять до сил і засобів ООС.

“За легендою, противник закріпився на панівній висоті на правому березі річки. Для штурму ворожих позицій і захоплення плацдарму ми отримали завдання приховано з’єднати береги понтонно-мостовою переправою, аби перекинути туди бойову техніку і особовий склад. Тож, провели інженерну розвідку району виконання завдання, розрахували сили й засоби”, – цитує полковника Кормашова видання “Армія.Інформ”.

Фото: Армія.Інформ

Довжина переправи – 71 метр. Її вантажопідйомність — 60 тонн.

“Танки, бронетехніка можуть спокійно пройти. Для організації переправи нашими силами й засобами організовано комендантську службу, евакуаційно-рятувальне й медичне забезпечення”, – коментує командир понтонної роти капітан Богдан Рибчук. 

Наведення переправи й перекидання основних сил відбувалося замасковано, у димовій завісі. Аерозольне маскування забезпечував окремий взвод.

Керівництво навчань оцінило навчання на тверду оцінку “добре”.

Читайте також:
ВМС провели навчання на Чорному морі. Управління кораблями відбувалося англійською мовою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна