Зеленський ініціює присвоєння директору КБ “Південне” Дегтяреву звання Героя України посмертно

 

Президент України Володимир Зеленський ініціював присвоєння директору КБ “Південне” Олександру Дегтяреву звання Героя України посмертно.

Про це президент заявив під час церемонії прощання з Дегтяревим в четвер, 26 листопада.

Зеленський зауважив, що надбання таких людей, як Олександр Дегтярев, залишається в історії держави.

“Я думаю, що ця людина достойна бути Героєм України, тому що це патріот, який прославляв Україну в усьому світі. Головне сьогодні – не забувати та підтримувати підприємство. Я обіцяю, що це обов’язково буде зроблено”, – сказав президент.

Він також наголосив, що смерть Олександра Дегтярева – це велика втрата для ракетно-космічної галузі України та всього світу.

“Це був великий український конструктор, видатний учений. Він багато чого зробив. Був директором КБ “Південне” багато років поспіль, починав з інженера. Мої співчуття рідним і близьким”, – зазначив Володимир Зеленський.

Олександр Дегтярев пішов з життя 24 листопада.

Трудову діяльність він розпочав на державному підприємстві “Конструкторське бюро “Південне” 1975 року. Працюючи до 1992-го у проектному комплексі, Олександр Дегтярев пройшов школу проектування, конструювання та експериментального відпрацювання ракетних комплексів стратегічного й космічного призначення.
Займався практичною реалізацією проектів модернізації та комерційного використання космічних ракетних комплексів сімейств “Зеніт”, “Дніпро”, низки космічних апаратів і супутникових систем.
Зробив суттєвий внесок у створення відомих ракетно-космічних комплексів у міжнародній кооперації – “Морський старт”, “Наземний старт”, “Дніпро”.
Активна участь Олександра Дегтярева в реалізації базових проектів підприємства та пошуку нових напрямків діяльності принесла відчутні результати та сприяла подальшому розвитку КБ «Південне» та ракетно-космічної галузі України.

Читайте також:
Від COVID-19 помер гендиректор КБ “Південне” Олександр Дегтярев

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна