Від COVID-19 помер гендиректор КБ “Південне” Олександр Дегтярев

 

Помер генеральний директор конструкторського бюро “Південне” Олександр Дегтярев.

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомили в пресцентрі Міноборони.

“Одна з наймасштабніших постатей української ракетної та аерокосмічної галузі. Впродовж багатьох років надійний і зацікавлений партнер Міністерства оборони України. Ідеолог і розробник багатьох ключових проєктів у сфері ракетного озброєння”, – йдеться в повідомленні.

Під керівництвом Олександра Дегтярьова у КБ “Південне” було налагоджено розробку та опанування виробництва боєприпасів для українського війська.

“Очолюване ним підприємство було і залишається гарантією невпинного зміцнення обороноздатності нашої країни. Смерть Олександра Дегтярева – величезна втрата для ракетно-космічної галузі України, невимовний сум і біль для рідних та близьких”, – додали в МОУ та висловили глибокі співчуття.

У пресцентрі офісу президента повідомили, що Дегтярев помер від коронавірусу.

Довідково:
Дегтярев народився 31 жовтня 1951 року в Кіровській області в Росії.
Закінчив Ленінградський механічний інститут за фахом “Двигуни літальних апаратів”. Працював в КБ Південне після закінчення інституту, з 1975 року.

Академік НАН України, доктор технічних наук, академік Міжнародної академії астронавтики.

Читайте також:
В Івано-Франківську від наслідків коронавірусу помер лікар ОКЛ Юрій Артиш

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна