Оператору Russia Today заборонили в’їзд в Україну на три роки

 

Прикордонники заборонили оператору російського телеканалу “Russia Today” в’їзд до України на три роки через відвідування окупованого Криму.

Про це в четвер, 26 листопада, повідомили в пресцентрі Державної прикордонної служби України.

“ДПСУ продовжує системну роботу з виявлення осіб, які в порушення законодавства незаконно відвідують тимчасово окуповані території України. Черговим порушником виявився оператор телеканалу “Russia Today“, громадянин Російської Федерації”, — йдеться у повідомленні.

Встановлено, що іноземець 1971 року народження слідував в Україну автомобілем. Для перетину кордону він обрав пункт пропуску “Кучурган”, що в Одеській області.

Чоловік заявляв, що планує транзитом проїхати з Молдови в Росію. Проте під час паспортного контролю стосовно росіянина спрацювала база даних. Як з’ясувалося, у прикордонників відносно нього вже була попередня інформація про незаконне відвідування ним окупованого його країною Криму.

“У ході додаткової перевірки співробітники Подільського прикордонного загону також встановили, що в період окупації півострова дана особа потрапляла туди з території РФ авіаційним сполученням. В Криму чоловік проводив відеозйомки для телеканалу „Russia Today”, — йдеться у повідомленні.

Через порушення порядку в’їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї прикордонники відмовили іноземцю в перетинанні кордону і на 3 роки заборонили в’їзд в Україну.

Читайте також:
Російському актору Кирилу Гребенщикову заборонили в’їзд в Україну

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна