Російському актору Кирилу Гребенщикову заборонили в’їзд в Україну

 

Російському актору Кирилу Гребенщикову заборонили в’їзд в Україну на три роки через незаконне відвідування анексованого Росією Криму.

Про це в четвер, 19 листопада, повідомили в Державній прикордонній службі України

“Громадянин РФ, Кирило Гребенщиков, прибув в аеропорт “Бориспіль” рейсом із Мінська. Зі слів чоловіка, який є російським актором, в Україні планував долучитися до телевізійних зйомок. Під час прикордонного оформлення співробітники Державної прикордонної служби України встановили, що росіянин незаконно відвідував тимчасово окуповану територію АР Крим, де брав участь в зйомках. Такими діями він порушив вимоги законодавства України про порядок в’їзду на ТОТ України та виїзду з неї”, – йдеться в повідомленні.

Як зазначають у ДПСУ, росіянин “навідріз відмовлявся визнати відвідування анексованою Росією української території”.

“Проте й пояснити прикордонникам Окремого контрольно-пропускного пункту “Київ” своє минулорічне перебування в Криму також не зміг. Як результат, прикордонники відмовили йому у в’їзді та винесли рішення про трирічну заборону на в’їзд в Україну“, – зазначили прикордонники.

Актора повернули зворотним рейсом до Білорусі.

Допис Гребенщикова про візит в Крим:

Читайте також:
Пропагандисту з “Россия-1” Корчевнікову заборонили в’їзд в Україну на три роки

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.