Україна приєдналася до санкцій ЄС проти ГРУ за кібератаку на Бундестаг

 

Україна та шість інших держав приєдналися до санкцій Європейського Союзу щодо громадян і структур Російської Федерації, відповідальних за кібератаку на Бундестаг в 2015 році.

Про це йдеться в заяві глави дипломатії ЄС Жозепа Борреля, повідомляє “Європейська правда” в середу, 25 листопада.

“Країни-кандидати Республіка Північна Македонія, Чорногорія та Албанія, а також країни Європейської економічної зони Ісландія і Норвегія, а також Україна і Грузія приєднуються до цього рішення Ради. Євросоюз бере до відома це зобов’язання і вітає його”, – сказано у заяві.

Нагадаємо, наприкінці травня МЗС Німеччини викликало на розмову посла РФ Сергія Нечаєва через хакерську атаку на Бундестаг в 2015 році, за якою, як підозрюють, стоїть Росія.
У результаті зловмисники отримали доступ до щонайменше 16 гігабайтів даних, у тому числі до масштабного архіву листування депутатів німецького парламенту.
На початку жовтня в Європейському союзі схвалили рішення щодо запровадження санкцій проти людей та організацій, причетних до хакерських атак на німецький парламент.

Читайте також:
Уряд продовжив економічні санкції проти Росії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна