МЗС Німеччини викликало посла РФ через хакерську атаку на Бундестаг

 

Німецькі дипломати запросили на бесіду посла РФ Сергія Нечаєва у зв’язку з хакерською атакою на Бундестаг в 2015 році, за якою, як підозрюють, стоїть Росія.

Про це інформує “Європейська правда” у четвер, 28 травня, із посиланням на пресслужбу МЗС ФРН.

“Державний секретар Федерального міністерства закордонних справ Мігель Бергер запросив посла Російської Федерації Сергія Нечаєва в Федеральне міністерство закордонних справ для бесіди. Від імені федерального уряду він рішуче засудив хакерську атаку на Бундестаг Німеччини”, – йдеться у повідомленні.

Посилаючись на ордер на арешт росіянина Дмитра Бадіна, виданий Генеральним прокурором 5 травня 2020 року, російський посол був проінформований про те, що федеральний уряд використає режим кіберсанкцій ЄС проти осіб, відповідальних за напад на Бундестаг, в тому числі пана Бадіна, додали у відомстві.

Ордер на арешт Бадіна був виданий на підставі термінової підозри, що обвинувачений, діючи спільно з іншими особами, здійснив розвідувальну діяльність проти Німеччини для спецслужби іноземної держави, заявили у німецькому МЗС.

“Обвинувачений вважається підозрюваним у причетності до хакерського нападу на німецький Бундестаг в квітні-травні 2015 року як член групи APT28. Є достовірні докази, що він був співробітником військової спецслужби ГРУ на момент нападу”, – заявили у МЗС Німеччини.

Як інформувала “Новинарня“, хакери з РФ зламали електронну пошту Ангели Меркель.

Читайте також:
Німеччина відмовила Онищенкові в наданні притулку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.