“Відбувається спроба знівелювати Революцію Гідності”: Музей Майдану звернувся до громадськості

 

Співробітники Музею Майдану вважають, що на Національний музей Революції Гідності відбулась “потужна інформаційна атака, завданням якої є дискредитувати та позбавити гідного сприйняття інституції”.

Про це йдеться у зверненні, оприлюдненому на сайті Музею Майдану в середу, 25 листопада.

“Напередодні сьомої річниці Євромайдану на Національний музей Революції Гідності відбулась потужна інформаційна атака, завдання якої – дискредитувати, позбавити гідного сприйняття інституції, яка уособлює собою політику національної пам’яті і щодо Майдану, і загалом – щодо права народу боротись проти тиранії у своїй країні”, – йдеться у зверненні.

Працівники Музею Майдану переконані, що відповідальність за те, що Меморіал Героїв Небесної сотні досі не побудовано, мають розділити між собою президент, офіс генпрокурора і уряд на чолі з прем’єр-міністром, незалежно від їхніх прізвищ.

У музеї стверджують, що кожен крок щодо будівництва меморіалу здійснювався відповідно до закону і за принципами прозорості, підзвітності громадськості та інформування державних органів відповідної компетенції.

У музеї очікують від правоохоронних органів – Національної поліції, прокуратури, СБУ – належного й неупередженого проведення слідства для з’ясування всіх питань, що виникли.

Водночас у музеї закликають ЗМІ та громадськість активно спостерігати за процесом слідства, запрошують ознайомлюватися з матеріалами та документами, наданими Національним музеєм Революції гідності.

Як повідомляла “Новинарня“, 19 листопада правоохоронці провели обшуки в Музеї Революції Гідності, в помешканні керівника Музею Ігоря Пошивайла та у фірмі-підряднику.
У столичній прокуратурі вважають, що гроші на музей та меморіал Революції Гідності були розкрадені. Керівник Київської міської прокуратури Олег Кіпер заявляє, що в грудні 2018 року для реконструкції та будівництва Музею Революції були виділені кошти у сумі близько 148 млн гривень. Аванс на фірму-підрядника був перерахований негайно – 111 млн гривень. Термін будівництва спливав у серпні 2019 року, проте будівельні роботи так і не були розпочаті. Тому в липні 2020 року правоохоронними органами було розпочато кримінальне провадження, в рамках якого перевірялося використання бюджетних коштів, виділених на зведення музею.
Представники Музею заявляють, що будівництво загальмоване через рішення Генпрокуратури.

Читайте також:
Керівник Музею Революції Гідності пояснив, чому не почалося будівництво та де гроші

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна