ЗСУ отримали нові автоцистерни для підвозу води

 

Нові автоцистерни для підвозу води надходять у військо. Так, Міністерством оборони України допущено до експлуатації нову 6-кубову автоцистерну для води на базі автомобіля МАЗ.

Про це заявив заступник начальника Центрального управління продовольчого забезпечення Тилу Командування Сил логістики ЗСУ полковник Дмитро Наумчик в понеділок, 23 листопада.

“Наразі засобами підвозу води і продовольства ми укомплектовані не в повному обсязі. Нашим Центральним управлінням впродовж 2018-2020 років проведено відповідну роботу і, як наслідок, Міністерством оборони України допущено до експлуатації нову 6-кубову автоцистерну для води на базі автомобіля МАЗ”, – сказав Наумчик, якого цитує “Армія.Інформ”.

З його слів, військові фахівці проаналізували застосування підрозділів забезпечення в ООС (АТО) та виробили інноваційний підхід щодо такої автоцистерни.

“Вона виготовлена з пропілену, а діжка має кубічну форму. На початку війни було дуже багато підбито автомобілів для підвозу води – вони схожі на паливозаправники за формою, тому їх противник передусім намагався знищити. Нова автоцистерна формою більше схожа на машину для перевезення майна чи продовольства. За державним оборонним замовленням торік у війська поставлено шість таких автоцистерн, і в цьому році ще шість”, – зазначив Наумчик.

За його словами, триває розробка нових зразків технічних засобів підвозу продовольства та води – таких, як автомобіль-фургон рефрижератор та двовісний причіп-склад ПС-4у із двома відділеннями: холодильним і для зберігання провізії.

Вже підписано відповідні спільні рішення та вироблені тактико-технічні завдання. Спочатку такими причепами забезпечуватимуть підрозділи, що виконують завдання в ООС.

“У 2021 році заплановано закупівлю наступної партії автоцистерн АЦПВ 6.0, дослідного зразка ПС-4у та продовження державних випробувань автомобіля-фургона рефрижератора”, – додав Наумчик.

Читайте також:
Уруський відвідав військових на фронті та каже, що техніка потребує оновлення

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна