В ОРДО від вибуху боєприпаса постраждав чоловік та троє дітей

 

Троє дітей і їх вітчим отримали поранення різного ступеня тяжкості через необережне поводження з боєприпасом у тимчасово окупованому Шахтарську на Донеччині. 

Про це у вівторок, 24 листопада, повідомили в пресслужбі так званого “міністерства внутрішніх справ ДНР”.

Зазначається, що тридцятирічний чоловік виявив корпус гранатометного пострілу і вирішив принести його додому.
Увечері він дістав його з портфеля, вийшов у двір будинку і покликав трьох неповнолітніх дітей.

“Чоловік укрутив боєприпас в землю і підпалив. Замість очікуваного “феєрверку” стався вибух, в результаті якого вітчим і діти отримали осколкові поранення. В результаті травми дворічна дитина позбулася одного ока“, – йдеться в повідомленні.

За даним фактом слідчим відділом Шахтарського міського відділення “МВС ДНР” порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 256 КК ДНР (незаконне зберігання зброї, його основних частин, боєприпасів, вибухових речовин і вибухових пристроїв) і частини 1 статті 119 КК ДНР (спричинення тяжкої шкоди здоров’ю по необережності).

Санкція цих статей передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 4 років з виплатою штрафу в розмірі до 80 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Читайте також:
На Харківщині від вибуху артилерійського снаряду загинув чоловік

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна