Ткаченко пропонує ввести двотижневий локдаун на новорічні свята

 

Міністр культури і інформаційної політики України Олександр Ткаченко запропонував запровадити двотижневий локдаун на Різдво та Новий рік.

Про це урядовець написав у вівторок, 24 листопада, в телеграмі.

“Ситуація має бути прогнозованою. Українці мають заздалегідь знати, що їм очікувати. Розтягнута у часі “червона зона” не може бути безкінечною, через негативний вплив на економіку. Моя особиста думка — краще прогнозований локдаун, ніж тривала невизначеність”, – зазначив Ткаченко.

Міністр виступив за двотижневий локдаун, прив’язаний до новорічних свят, а також за скасування масових заходів на Різдво та Новий рік.

“Безумовно, уряд має допомогти всім, хто фінансово потерпає в умовах безробіття (…) Пропоную відмовитись на Різдво та Новий рік від масових заходів і зустріти свята в режимі онлайн, наприклад в зумі. Принаймні буде, що згадати”, – написав Ткаченко.

Нагадаємо, 17 листопада парламент підтримав постанову про своєчасне інформування громадян у разі посилення карантину.

11 листопада Кабінет Міністрів запровадив карантин “вихідного дня” в Україні. Жорсткі обмеження діятимуть з 00:00 суботи до 00:00 понеділка, буде заборонено приймання відвідувачів у закладах громадського харчування – барах, ресторанах, кафе. Діяльність спортивних залів, фітнес-центрів та басейнів також під забороною.

Будуть закриті торговельно-розважальні центри та інші заклади розважальної сфери. У вихідні не будуть працювати заклади культури, які проводять культурно-масові заходи.

Буде дозволено роботу продуктових магазинів, закладів з надання фінансових послуг, діяльність з інкасації та перевезення валютних цінностей, операторів поштового зв’язку. Працюватимуть установи медичної та ветеринарної практики.

Діяльність АЗС без зон харчування та СТО також не заборонена.

Цей карантин почав діяти вже на вихідних 14-15 листопада, триватиме він щонайменше до кінця місяця.

Місцева влада в більш як десяти великих містах України відмовилася втілювати рішення Кабміну про запровадження карантину “вихідного дня”.
14 листопада відбулися протести підприємців проти карантинних обмежень у Чернівцях, Житомирі тощо.
Того ж дня петиція до президента Володимира Зеленського з вимогою скасувати карантин “вихідного дня” набрала необхідні для розгляду 25 тисяч голосів.

Читайте також:
Без фудкортів та концерту: як столиця святкуватиме Новий рік в час пандемії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.