Оксана Коляда залишила посаду директора Благодійного фонду “Повернись живим”

 

Оксана Коляда залишає посаду директора Благодійного фонду “Повернись живим”.

Про це вона написала на сторінці у фейсбуці в понеділок, 23 листопада.

“Надалі займатимусь улюбленою для себе ветеранською проблематикою у більш системному та глобальному вимірі. Сьогодні очевидною є криза у реалізації державних ветеранських політик. На жаль, робота з ветеранами не носить системного характеру. Все як було у ручному режимі, так і залишається. Будемо намагатися протискувати цю ситуацію з іншого боку”, – написала вона.

Коляда додала, що зосередить свої зусилля на розбудові системи підтримки ветеранського бізнесу.

“Перспективним також вважаю розвиток громад на місцях за участі ветеранської спільноти”, – резюмувала вона.

Коляда подякувала всій команді фонду та наглядовій раді за досвід та нові навички.

Нагадаємо, 12 травня стало відомо, що Фонд допомоги армії “Повернись живим” на 6-ту річницю свого заснування оголосив про зміну керівника.
Засновник фундації Віталій Дейнега покидає пост голови. А на його місце приходить інша відома у волонтерському навколовійськовому середовищі людина – Оксана Коляда, колишня очільниця Міністерства у справах ветеранів.

Для довідки

“Повернись живим” — один із найбільших громадських фондів допомоги українським військовим.
Організацію у травні 2014 року заснував київський спеціаліст з інформаційних технологій Віталій Дейнега. Допомогу армії він почав зі збору коштів та закупівлі бронежилетів для АТО. Надалі “ПЖ” почав реалізовувати проєкти не лише з постачання засобів захисту, зв’язку, оптики, медицини, а й займатися навчальними проєктами, дослідженнями, аналітикою тощо.
Фонд не є суто волонтерським, адже впроваджує у своїй діяльності багато бізнес-моделей та платить зарплатню своїм працівникам (їх – кілька десятків).
Станом на кінець 2019 року “ПЖ” було зібрано пожертв на 160 млн гривень.

Читайте також:
Фонд “Повернись живим” доправив на фронт мобільні комплекси для боротьби з ворожими снайперами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна