Членство в ЄС залишається метою Туреччини, – Ердоган

 

Членство в Європейському Союзі залишається стратегічним пріоритетом для Туреччини.

Про це в суботу, 21 листопада, заявив речник президента Реджепа Ердогана Ібрагім Калин, передає “Європейська правда” з посиланням на Ekathimerini.

Представник Ердогана закликав лідерів ЄС відмовитися від своїх ідеологічних і політичних упереджень та розглядати відносини з Туреччиною через “стратегічне мислення”.

Сам Реджеп Таїп Ердоган також заявив, що євроінтеграція лишається стратегічною метою Туреччини. Він додав, що Туреччина готова провести попередні переговори з Афінами.

Коментарі Калина були зроблені під час переговорів з офіційними особами ЄС в Брюсселі напередодні саміту Євросоюзу 10-11 грудня.
Лідери ЄС домовилися на початку жовтня, що вони вживатимуть “відповідні” заходи проти Туреччини на своїй грудневій зустрічі, якщо Анкара не “припинить незаконну діяльність щодо Греції і Кіпру”, наприклад, відправку суден для розвідки газу у води цих країн. Відтоді спостерігається зростання напруженості у відносинах ЄС із Туреччиною через низку подій, як-то розширення геологорозвідувальних робіт, образи президента Ердогана на адресу свого французького колеги Еммануеля Макрона, а також скандальний візит Ердогана на Північний Кіпр в минулі вихідні, що викликав осуд Кіпру і Греції.

Читайте також:
Крим, флот, НАТО: про що говорили та домовилися під час зустрічі Зеленський та Ердоган

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна