Нову концепцію ДШВ створюють на основі бойового досвіду українських десантників на Донбасі та американських – в Іраку

 

Нову концепцію Десантно-штурмових військ створюють на основі бойового досвіду українських десантників під час війни на Донбасі та американських – під час війни в Іраку.

Про це командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ генерал-лейтенант Євген Мойсюк заявив в інтерв’ю виданню “Армія.Інформ”, яке опубліковане в п’ятницю, 20 листопада.

Зазначається, що командування ДШВ спільно з американськими колегами готує нову концепцію застосування десантних військ з урахуванням бойового досвіду на Донбасі та досвіду 101-ї й 82-ї дивізій США в Іраку стосовно підходів до маневреної війни.

“У 2019 році ми розпочали роботу з нашими партнерами з розробки нової концепції застосування ДШВ. На жаль, 2020-й не сприяв плідній співпраці. Через пандемію частина заходів з міжнародного співробітництва була скасована, частина – перенесена. Обговорювати нашу концепцію з партнерами за допомогою відкритих засобів зв’язку не можна. Отже, ми були вимушені в переважній більшості опрацьовувати її самостійно”, – коментує Мойсюк.

Він додав, що деякі важливі моменти українська сторона встигла обговорити в робочому порядку з десантниками Великої Британії під час спільних навчань.

Нагадаємо, що 21 листопада в Україні відзначається День Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Напередодні професійного свята командувач Десантно-штурмових військ генерал-лейтенант Євген Мойсюк нагородив воїнів-десантників, які виконують завдання в районах проведення операції Об’єднаних сил.
У Житомирі з нагоди професійного свята воїнів-десантників відзначили державними нагородами та відомчими відзнаками.

Читайте також:
Перед ДШВ можуть стояти завдання щодо окупованих територій, – генерал Мойсюк

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна