Перед ДШВ можуть стояти завдання щодо окупованих територій, – генерал Мойсюк

 

Під час підготовки підрозділів Десантно-штурмових військ наголос роблять на індивідуальній підготовці військовослужбовців та колективній підготовці невеликих підрозділів, оскільки перед ДШВ можуть ставити завдання щодо тимчасово окупованих територій України.

Про це командувач ДШВ генерал-лейтенант Євген Мойсюк заявив в інтерв’ю “Армія.ФМ” напередодні професійного свята ДШВ, яке відзначається щороку 21 листопада.

На запитання журналістки про те, на чому нині зроблено найбільший акцент у підготовці армійців, Мойсюк відповів, що йдеться про індивідуальну підготову військовослужбовців, а також про колективну підготовку невеликих підрозділів рівня “відділення-взвод”.

“Враховується те, що перед нами можуть стояти завдання щодо окупованих територій, збереження ліній розмежування. Тому ми добре маємо знати оборонну тематику, але водночас бути готовими до ведення наступальних дій”, – сказав командувач ДШВ.

При підготовці офіцерів-десантників, за словами Мойсюка, треба акцентувати на лідерських якостях.

“Бо командири взводів, після сержантів, які є хребтом армії, — це первинна ланка, яка має вести за собою людей, надихати. Не менш важлива професійна складова. Крім того, що командир взводу має особисто освоїти техніку, він повинен навчити підлеглий особовий склад. А це методичні навички. От тут є певні об’єктивні складнощі. На це у багатьох йдуть роки”, – додав він.

Поки на передовій припинені активні бойові дії, головне завдання підрозділів ДШВ – не втратити території і не допустити бойових втрат.

“А ще — виконати політичне рішення керівників нашої держави щодо припинення вогню”, – додав Командувач ДШВ.

Читайте також:
Три роки ДШВ: натовська реформа, харчування за каталогом, парашутів на 100 млн. І два пріоритети Мойсюка

Командувач ДШВ “Женя-Війна” Мойсюк: На початку АТО нас на Донбасі зустрічали квітами

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна