“Рух опору” пікетував Зеленського у “Феофанії”, а до будинку Порошенка в Козині звезли тітушок

 

У сьому річницю Революції гідності, 21 листопада 2020 року, активісти організували автопробіг із центру Києва до лікарні “Феофанія”, в якій лікується президент Володимир Зеленський.

Автопробіг стартував о 14:00 із Європейської площі.

Серед організаторів та учасників автопробігу — “Рух опору капітуляції”, представники “Демократичної сокири”, “Свободи”, “Національного корпусу”, ветерани війни та інші небайдужі.

Учасники автопробігу вимагали відкликання законопроєкту президента Зеленського про перезапуск Конституційного Суду та законопроєкту про народовладдя шляхом референдуму.

Серед вимог були також припинити кримінальні переслідування, звільнити з-під варти підозрюваного у справі Павла Шеремета – Андрія “Ріфмастера” Антоненка та відставити силовиків, винних у репресіях.

Також вимагали відкликати “План дій” української делегації в ТКГ щодо Донбасу й заборонити відведення українських військ вздовж лінії розмежування.

Окрім цього, активісти заявили про “некомпетентність влади” у боротьбі з епідемією коронавірусу, вимагали відставити весь складу Кабінету Міністрів і розпочати розслідування розподілу коштів з COVID-фонду.

Фото: Lb.ua

Активісти вигукували “Зеля, виходь!” і “Зелю геть!”, після чого насипали асфальт на зелену картонку із написом “Зе” та зображенням кайданів і запалили фаєри та димові шашки. Учасники пообіцяли, що це не остання їхня акція, бо “влада врешті має виконати їхні вимоги”. Також активісти пригрозили, що “цього разу президенту не вдасться втекти до Ростова”.

Читайте також:
“Не слухаючи старих політиків”:
в День Гідності і Свободи Зеленський розповів, яку Україну треба будувати

Із Феофанії автопробіг вирушив у Козин на Київщині, де в цей час під будинком п’ятого президента України Петра Порошенка другий день поспіль відбувалися інші мітинги “протесту”, за участю переважно молодих людей характерної зовнішності. Як припускають у “Русі опору”, “парад тітушні під домом Порошенка був реакцією на автомарш “Майдан-Феофанія”.

“Але ні РОК, ні згадані структури не підпорядковуються Петру Порошенкові та його партії. Серед членів РОК є його прихильники, але є дуже багато громадян з іншими партійними симпатіями, або взагалі без них. Рух є і буде понадпартійним (не плутати з “без політики”) і об’єднує дуже різних людей, для яких вищою цінністю є Україна та її воля”, – наголошує активіст РОК Андрій Левус.

“Для примітивних істот, які обслуговують Зеленського складно усвідомити, що існує самоорганізоване громадянське суспільство, яке не потребує опіки олігархів. Також їм важко усвідомити, що акції РОК – це суспільна реакція на реванш і капітуляцію, а не елемент політичних інтриг та боротьби за рейтинги”, – додав Левус.

Як напередодні заявив волонтер, ветеран АТО/ООС Олександр Погребиський, учасників мітингу під маєтком Порошенка збирали в Telegram-каналах, які спеціалізуються на пошуку масовки. Так, для участі у “заходах” на 20 листопада шукали чоловіків у віці від 18 до 30 років. За 3 години, з 10:00 до 13:00, пропонувалася оплата у розмірі 250 грн.

Як відомо, День Гідності та Свободи відзначається щороку 21 листопада згідно з указом президента від 13 листопада 2014 року. Його встановлено на честь початку двох знаменних і доленосних подій у новітній українській історії: Помаранчевої революції 2004 року та Революції гідності 2013 року.

Читайте також:
День Гідності і Свободи: карантин вихідного дня вніс корективи, але заходи відбуваються

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна