ВООЗ не рекомендує лікувати “Ремдесивіром” хворих на COVID-19

 

У п’ятницю, 20 листопада, Всесвітня організація охорони здоров’я заявила, що препарат “Ремдесивір” не має важливого ефекту в лікуванні від коронавірусу.

Як передає “Новинарня“, про це йдеться в заяві експертів Групи з розробки приписів ВООЗ сайті організації.

Експерти організації стверджують, що немає доказів на основі наявних наразі даних, що “Ремдесивір” покращує важливі для пацієнта показники.

Сполучені Штати, Європейський союз та десятки інших країн раніше надали тимчасове схвалення на застосування препарату фармацевтичної компанії Gilead Sciences. Це сталося після того, як перші дослідження показали, що “Ремдесивір” може скоротити час відновлення госпіталізованих пацієнтів із коронавірусом.

Зокрема препаратом “Ремдесивір” лікувався чинний президент США Дональд Трамп, у якого діагностували COVID-19 у жовтні.

За словами експертів ВООЗ, нові рекомендації лікарям базуються на даних від рандомізованих досліджень за участю понад 7 тисяч пацієнтів, госпіталізованих із коронавірусною хворобою.

Висновки показали, що “Ремдесивір” не має значущого ефекту на зниження смертності, потреби в штучній вентиляції легень, скорочення часу одужання та інші чинники.

Позаяк “Ремдесивір” вводять внутрішньовенно, а тому його застосування дороге та складне, експерти “вважали за відповідальне продемонструвати докази ефективності, що не встановлено наявними наразі даними”.

Нагадаємо, в Україні препарат для боротьби з COVID-19 “Ремдесивір” почали розподіляти по лікарнях у листопаді.
У вересні уряд виділив кошти на централізовану закупівлю лікарського препарату “Ремдесивір”.

Читайте також:
COVID-19: Україна оновила антирекорд захворілих за добу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна