Від наслідків COVID-19 помер Предстоятель Сербської православної церкви Іриней

 

Вранці в п’ятницю, 20 листопада, від наслідків COVID-19 помер 90-річний Предстоятель Сербської православної церкви патріарх Іриней.

Про це інформує пресслужба СПЦ.

Коронавірус патріархові діагностували ще 5 листопада, через кілька днів після поховання чорногорського митрополита Амфілохія, який теж помер від COVID-19.

Як зазначає Deutsche Welle, на його дводенному похороні багато людей не дотримувалися маскового режиму та соціальної дистанції.

Відтоді Іриней лікувався в військовому шпиталі в Белграді. Нещодавно стан його здоров’я погіршився, він був підключений до апарату штучної вентиляції легень.

90-річний патріарх Іриней дотримувався консервативних поглядів і мав значний політичний вплив у країні.

Він був обраний Предстоятелем Сербської православної церкви в січні 2010 року.

“З сумом дізнався про упокоєння Предстоятеля Сербської Православної Церкви Патріарха Іринея (…) Від себе особисто та від повноти Православної Церкви України висловлюю співчуття ієрархам Сербської Православної Церкви, осиротілій пастві, сербському народу. Нехай Господь упокоїть душу новопреставленого Патріарха Іринея у Своїх оселях, промислом Своїм надихне Сербську Церкву в обранні достойного наступника престолу святого Сави, і до всіх нас буде милостивий”, – написав у фейсбуці Предстоятель Православної церкви України Блаженніший митрополит Київський і всієї України Епіфаній.

Як інформувала “Новинарня“, нещодавно стало відомо, що предстоятелі трьох Помісних Церков – сербський патріарх Іриней, архієпископ албанський Анастасій, афінський архієпископ Ієронім – захворіли на COVID-19.

Читайте також:
Філарет одужав від коронавірусу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна