США побудують військові містечка в Бердянську та Маріуполі за $4 млн

 

США побудують військові містечка в Бердянську та Маріуполі для підрозділів Морської охорони Державної прикордонної служби України.

Про це повідомила пресслужба ДПСУ. Інформацію підтвердило і посольство США в Україні на своїй сторінці у твітері.

“Нове обладнання допоможе Морській охороні цілодобово стримувати й реагувати на агресію в Азовському морі”, – пояснили в дипломатичному представництві.

Кошти виділять через програму з експортного контролю та безпеки кордонів.

Загальна кошторисна вартість проекту 4 млн доларів США. Кінцева дата реалізації – червень 2021 року.

Напередодні у ДПСУ презентували проект будівництва військових містечок для підрозділів Морської охорони за стандартами НАТО в Маріупольському загоні Морської охорони.

Практична реалізація проєкту передбачає будівництво та облаштування місць розташування та несення служби особливих підрозділів Морської охорони – відділів спеціальних дій.

“Після виведення з Криму корабельно-катерного складу, нам було вкрай необхідно окрім розвитку системи висвітлення надводної обстановки та спостереження, окрім розвитку спеціальних мобільних підрозділів, нарощування кадрового потенціалу, також розвивати, а подекуди й створювати наново систему базування підрозділів Морської охорони. Такий проєкт – це один з найкращих прикладів нашої міжнародної співпраці, взаєморозуміння, допомоги наших американських колег та партнерів, гідний приклад дієвого, практичного внеску в захист інтересів нашої держави, в майбутнє нашої незалежної країни”, – цитує пресцентр ДПСУ начальника Регіонального управління Морської охорони контр-адмірала Олега Костура.

Військові містечка нового зразка облаштовуються за сучасними стандартами НАТО. До обсягу заявлених робіт, крім модульного містечка контейнерного типу, також включено капітальний ремонт гідротехнічних споруд та дноочисні роботи.

Нові модульні військові містечка забезпечать компактне і доцільне розташування підрозділу та зручний пункт базування корабельно-катерного складу, завдяки чому стане можливим максимально оперативний вихід чергового підрозділу в море для виконання службових завдань.

До інтелектуальної компоненти проєкту також включено проведення тренінгів для персоналу з питань правоохоронної діяльності на морі.

Як інформувала “Новинарня“, у січні 2020 року морська охорона ДПСУ отримала обладнання від США на понад мільйон доларів.

Читайте також:
США готують другу партію “айлендів” для передачі Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна