США вперше збили з корабля балістичну ракету. ВІДЕО

 

ВМС США вперше збили міжконтинентальну балістичну ракету завдяки ракеті-перехоплювачу SM-3 Block IIA, яка була запущена з корабля у Тихому океані на північному сході штату Гаваї.

Про це йдеться у пресрелізі Офісу командувача Тихоокеанського флоту США.

У понеділок, 16 листопада, з випробувального полігону на Маршалових островах була запущена міжконтинентальна балістична ракета-мішень в напрямку відкритого океану на північному сході від Гаваїв.

За допомогою системи ПРО Aegis Combat System у відповідь з ескадреного міноносця USS John Finn була випущена ракета-перехоплювач SM-3 Block IIA, яка й знищила балістичну ракету.

“Це було неймовірне й критично важливе досягнення для програми Aegis BMD SM-3 Block IIA”, – заявив голова Агентства протиракетної оборони США й віцеадмірал Джон Хілл.

За даними The Drive, це перший випадок, коли американська ракета-перехоплювач змогла з моря збити балістичну ракету.

Читайте також:
Укроборонпром готовий вперше та достроково передати ЗСУ партію ракет, які пробивають 400-мм броню

Нічний парад у КНДР: Кім показав найбільшу балістичну ракету і згадав вірус. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна