Нічний парад у КНДР: Кім показав найбільшу балістичну ракету і згадав вірус. ВІДЕО

 

Північна Корея провела військовий парад на честь 75-річчя Трудової партії КНДР.

Як передає ВВС, за даними військових Південної Кореї, парад пройшов у суботу, 10 жовтня, перед світанком – ще поночі – на центральній площі Пхеньяна. На параді був присутній лідер країни Кім Чен Ин.

Невідомо, чому захід відбувся так рано. На парад не допускали іноземців та закордонні медіа, тому аналітики відштовхуються лише від змонтованих кадрів державних ЗМІ Пхеньяна.

За їхніми оцінками, на параді показали нову надважку міжконтинентальну балістичну ракету.

Оглядачі звертають увагу на величезні розміри ракети та 22 колеса в тягачі пускової установки – “більше, ніж будь-що бачене раніше в ядерній зброї цієї країни”, зазначає DW.

Кадр відео

Це перший військовий парад у КНДР за два роки. Північна Корея не демонструвала балістичні ракети на парадах відтоді, як Дональд Трамп і Кім Чен Ин провели свій перший саміт у червні 2018 року.

Виступаючи перед військовими і глядачами, лідер Кім Чен Ин сказав, що країна продовжить “зміцнювати свої збройні сили для самооборони і стримування” та “повністю мобілізує” свою ядерну потугу, якщо їй загрожуватимуть. При цьому глава КНДР уник прямої критики Вашингтона.

Кім також заявив, що вдячний за те, що жоден північний кореєць не заразився COVID-19.

“Я бажаю міцного здоров’я всім людям у всьому світі, які борються з хворобами цього злого вірусу”, – сказав комуністичний лідер.




Попри твердження, нібито в Північній Кореї немає випадків коронавірусу, у країні продовжують зберігати жорсткі карантинні обмеження. Ще в січні КНДР закрила кордони від зовнішнього світу для запобігання поширенню коронавірусу.

Читайте також:
Військові КНДР убили і спалили службовця з Південної Кореї, щоб “зупинити коронавірус”

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна