Трамп ще не знімає санкції з КНДР, але сподівається, що скоро

 

Президент США Дональд Трамп наголошує, що зняття санкцій із Корейської Народно-Демократичної Республіки слід очікувати лише після того, як денуклеаризація Корейського півострова буде завершена.
Про це глава Булого дому заявив на прес-конференції 12 червня в Сінгапурі за підсумками зустрічі з лідером Північної Кореї Кім Чен Ином.

“Санкції зберігатимуть чинність”, – наголосив Трамп, додавши, що процес створення без’ядерної зони на Корейському півострові займе багато часу.

“Знадобиться багато часу з наукової точки зору. Ви маєте чекати певний період часу, і багато чого має статися”, – сказав Трамп.

“Санкції будуть зняті, коли ми будемо впевненими, що ядерні ракети більше не будуть ефективними. Санкції відіграють велику роль, але вони будуть зняті з того моменту. Я сподіваюся, що це буде скоро, але, як я сказав, наразі санкції залишаються чинними”, – підкреслив президент США.

“Ми мріємо про майбутнє, коли усі корейці житимуть разом у гармонії, коли родини будуть воз’єднані і надії будуть відроджені, і коли світло миру віджене темряву війни. Це світле майбутнє досяжне”, – сказав також Трамп.

Він підтвердив, що сьогодні за підсумками саміту в Сінгапурі разом з лідером КНДР Кім Чен Ином підписав спільну заяву.

За словами Трампа, голова Північної Кореї “підтвердив своє непохитне зобов’язання щодо повної денуклеаризації Корейського півострова”.

Також він сказав, що було домовлено продовжувати активні переговори щодо швидшого втілення сьогоднішньої заяви. “і він (Кім Чен Ин) хоче зробити це”.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна