Рада знову провалила голосування щодо касових апаратів для ФОПів

 

Верховна Рада України вдруге провалила голосування щодо законопроєкту, яким пропонувалося відстрочити використання касових апаратів підприємцями на спрощеній системі оподаткування до 1 січня 2022 року.

Проти законопроекту проголосували у вівторок, 17 листопада, 228 депутатів.

За прийняття законопроєкту “Про внесення змін до Податкового кодексу України та інших законодавчих актів про перенесення термінів набрання чинності норм з детінізації розрахунків у сфері торгівлі та послуг та лібералізації застосування реєстраторів розрахункових операцій фізичними особами-платниками єдиного податку” (№4313-д) проголосували 17 депутатів при необхідному мінімумі у 226 голосів.

Перед розглядом законопроєкту виступив голова профільного Комітету Верховної Ради з питань фінансів, податкової та митної політики, народний депутат від “Слуги народу” Данило Гетманцев. Він запропонував зняти законопроєкт, після чого створити робочу групу, щоб розробити компромісний документ.

“Питання неоднозначне, питання супречливе. Питання, яке, з одного боку, викликає біль та страхи у підприємців, а з іншого боку – прийняття незваженого рішення призведе до порушення прав 40 мільйонів наших громадян, які також вимагають введення чека”, – сказав він.

Глава фракції “Слуга народу” Давид Арахамія також запропонував створити робочу групу для вироблення компромісного законопроєкту.

Представники інших політичних сил виступили категорично проти законопроєкту, який підготував профільний комітет на повторне перше читання.

“Навколо парламенту зараз зібралися тисячі представників малого і середнього бізнесу. У Верховній Раді заблоковані всі входи і виходи. Зараз поліція та силові структури використовують достатньо потужні заходи, для того, щоби вплинути на підприємців. Навколо парламенту бурлить просто, від людей – обурення та ненависть. Я думаю, що в них є для цього підстави, адже під час пандемії у всьому світі кожна країна думає, чим допомогти своєму бізнесу, особливо маленькому. Виділяють трильйони доларів для того, щоби давати прямі субсидії, які захищають від безробіття  людей, а підприємців від втрати прибутку”, – зазначила лідерка “Батьківщини” Юлія Тимошенко.

За її словами, Україна – єдина держава у світі, яка під час пандемії почала “закручувати гайки” середньому класу.

“Мова про введення касових апаратів, посилення бухгалтерського обліку. Коли ми маємо допомогти підприємцям, ми їх нищимо такими законами, які приймаються в парламенті. Тому хочу звернутися до депутатів усій фракцій: подивіться, що робиться за вікном Верховної ради. Там стоїть Україна, яка платить податки, зарплати і намагається утриматися від економічної прірви”, – зазначила Тимошенко і закликала колег голосувати за законопроєкти №4213 та №3853-2.

Арахамія запропонував не підтримувати документ, підготовлений профільним комітетом, а внести на розгляд Ради новий законопроєкт, “щоб з нового року запрацювала нова система”.

Читайте також:
“Карантин вихідного дня”: у МОЗ порадили підприємцям шукати додаткові шляхи заробітку

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна